IX OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA STUDENTÓW GEODEZJI

Data publikacji: 07.08.2014
8-9 maja 2014r.
Gmach Matematyki, Politechnika Warszawska

Zakończyła się dziewiąta już Ogólnopolska Konferencja Studentów Geodezji. Największe uznanie jurorów zdobyła prezentacja pt.:”Wyznaczanie podstawowych parametrów filtrów interferencyjnych z wykorzystaniem dwóch spektroradiometrów” autorstwa Aleksandry Tomaszewskiej i Damiana Pacholca z Wojskowej Akademii Technicznej. Serdecznie gratulujemy!

Dziękujemy organizatorom z Politechniki Warszawskiej za trud włożony w przygotowanie i doprowadzenie do szczęśliwego finału wielkiego święta studentów geodezji. Słowa podziękowania należą się również wszystkim sponsorom wspierającym tegoroczną konferencję. Bez ich wkładu wydarzenie to nie mogłoby się odbyć, a uczniowie studiów geodezyjnych z całej Polski zostaliby pozbawieni możliwości wymiany wiedzy i doświadczeń zebranych w ciągu ostatniego roku.

Przy okazji konferencji odbyły się również obrady członków OKSG, w trakcie których przyjęte do klubu zostało koło naukowe Geoteam z Wyższej Szkoły Inżynieryjno-Ekonomicznej w Rzeszowie. Już w trakcie pierwszego roku członkostwa czeka ich trudne zadanie, bowiem większością głosów otrzymali zaszczyt objęcia prezesury w klubie oraz zadanie zorganizowania jubileuszowej, X Ogólnopolskiej Konferencji Studentów Geodezji.

Artykuł podsumowujący tegoroczną konferencję dostępny pod adresem: http://geoforum.pl/?page=news&id=17583&link=studenci-z-wat-u-nagrodzeni&menu=47096 .